Werkt Reiki als je er niet in gelooft?

Reiki werkt altijd! Wat doe je dan (verkeerd) als het niet werkt?

Werkt Reiki als je er niet in gelooft?

Werkt Reiki als je er niet in gelooft?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Het zijn de mensen die er niet in geloven die er naar vragen ?? Mijn vraag is dan: Als jij niet gelooft dat je iets lust, ga je het dan proeven? Als jij niet gelooft dat je medicijnen, die je van de dokter hebt gekregen werken, ga je die dan innemen? Onze intenties zorgen ervoor dat we iets doen, of laten! Vraag jezelf liever af: Wil ik dit? Als ik dit wil, dan sta ik er voor open en zie ik wel wat het resultaat gaat worden! Ben ik kritisch? Dan nog kan ik nog steeds nieuwsgierig zijn naar iets nieuws.

Het gaat dus niet om geloven, het gaat erom of je het wilt!

Wat heb je te verliezen als je rustiger of meer ontspannen wordt van een behandeling die niet invasief is, geen pijn doet en veilig toegepast wordt in combinatie met andere (reguliere) behandelingen? Ik kan je wel vertellen wat je te winnen hebt met een Reikibehandeling ?? • Jij krijgt een extra zetje om het zelfhelende vermogen van jouw lichaam te verbeteren. • Jij krijgt een uur lang ontspanning. • Jij krijgt rust in je hoofd, zodat je hersenen minder snel pijnprikkels doorgeven. • Je geeft zelf aan of je stilte wilt (zoals meditatie) of niet. • Je kunt blijven kletsen tijdens een behandeling, want de energie stroomt toch wel. • Je komt dichter bij jezelf. • Je kunt inzicht krijgen in jouw situatie of klachten. • Je hoeft nergens aan te denken, waardoor je alles makkelijk(er) los kunt laten. • Je voelt je heerlijk ‘zen’ na een behandeling. Zoals vele onderzoeken in ieder geval wél bewezen hebben, is de conclusie steeds hetzelfde: verminderde pijn en verhoogd comfortniveau, verminderde angst, zorgen en zelfs kortademigheid na regelmatige Reikibehandelingen bij patiënten.¹ Reiki is Universele Levensenergie en is overal en voor iedereen toegankelijk. De mensen die behandelen kunnen deze energie voelen, zien of ervaren. Zij kunnen de energie doorgeven, maar niet sturen (bijvoorbeeld naar jouw zere plek), omdat energie vanzelf stroomt en zijn eigen weg vindt. Zij zijn dus geen genezers! Ieder lichaam heeft een trillingsniveau (trilling is net als geluid, licht en stroom een vorm van energie). Als er iets niet in balans is, zoals bij een pijnklacht, dan is de trilling in de pijnlijke plek anders dan in de rest van het lichaam. Tijdens een Reikibehandeling zal de Universele levensenergie er doorheen stromen en daarmee de trillingen veranderen, zodat de pijnlijke plek iets meer in balans komt en zich verder aan kan gaan passen aan de trilling in de rest van het lichaam. Bedenk hoe een pacemaker werkt: die geeft een stroomstootje (=energie) door als het hart uit zijn ritme is. Op die manier komt het hart weer in balans en dus in zijn ritme.

¹ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34037196/ Publicatie 2021 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33836405/ Publicatie 2021

Geplaatst op zondag 13 juni 2021.

Over Praktijk Heen

Dit bericht is geschreven door Praktijk Heen. Het bedrijf valt onder paramedisch centrum uit Purmerend. Trefwoorden van Praktijk Heen uit Purmerend : ontspanning, pijnverlichting, slaapproblemen, gezondheid, massage, Reiki, Aromatherapie, inzichten, lichaam en geest in balans brengen, metameric massage,, kaartlezing, .

Lees meer over Praktijk Heen.