Mies van Dijk Coaching in Alkmaar

Coaching voor vrouwelijke startende managers

Over Mies van Dijk Coaching

Mies van Dijk Coaching valt onder de rubriek coaching in Purmerend.

Sinds kort ben jij teammanager…

…het is je eerste leidinggevende functie. Je partner, vriendinnen en familie juichen je toe en zijn trots op je. Dat ben je zelf natuurlijk ook, maar je vindt het ook mega spannend. Wat een verantwoordelijkheid ineens en je moet ook nog maar aan alle verwachtingen kunnen voldoen. Aan je motivatie ligt het niet, want je bent er vol enthousiasme ingedoken. Maar al snel merkte je dat je rol in de praktijk moeilijker is dan verwacht…

…want dit zal je vast herkennen…

- Je loopt vast in je nieuwe managementfunctie, waar je met zoveel enthousiasme aan bent begonnen. Je bent gewoon ontevreden over hoe het gaat, hoe je de functie invult, hoe je overkomt naar je team, je resultaten. Je wordt er zelfs onzeker van in je rol. Je werkt wel hard en doet echt je best, maar weinig van wat je doet voelt nog goed genoeg. Je wilt de dingen écht anders aanpakken, maar je weet niet zo goed hoe en wat en waar te beginnen. Je raakt inmiddels zo gefrustreerd, dat je twijfelt of je überhaupt wel geschikt bent voor deze functie.

- Er zijn zoveel (rand)zaken bij gekomen met je nieuwe functie en alles lijkt wel prioriteit te hebben. Je schrijft to-do lijsten, maakt plannen en stelt doelen, maar telkens word je weer opgeslokt door van alles en nog dat ertussendoor komt, waardoor de to-do-lijsten alsmaar langer worden, plannen niet worden nagekomen en doelen niet gehaald of opgeschoven worden. Je eigen taken kom je bijna niet aan toe en blijf je dan maar opschuiven. De prestatiedruk die toch al voldoende aanwezig is, voel je daardoor met de dag zwaarder worden. Je blijft maar achter de feiten aan lopen en jezelf afvragen of je wel met de juiste dingen bezig bent?

- Je werkt niet lekker samen met je team. Je hoort er niet meer bij. De anderen praten niet meer normaal met je, en je weet dat ze wel óver je praten. Dat voelt eenzaam. Jij bent nu degene die verantwoordelijk is voor hun gedoe en je ligt er wel eens wakker van. Want hoe doe je dat, je medewerkers confronteren met hun – naar jouw mening - slechte werkhouding en zorgen dat hun resultaten wel beter worden? Hoe zorg je dat iedereen betrokken blijft en gemotiveerd? Wat doe je met mensen die maar blijven doorzeuren over dingen die jij ook niet kunt veranderen? Ze dragen zelf geen bruikbare oplossingen aan en je ergert je. Dat merken ze ook echt wel in je team, je lontje wordt steeds korter en je loopt echt op mensen te katten. Hoe kom je hier nou uit? Gaat het je ooit lukken om een succesvol team op te bouwen?

- Alles komt nu op jouw bord terecht om op te lossen, niemand anders die de verantwoordelijkheid een keer neemt. ‘Jij managed het wel’ is de algemene verwachting. Je kunt nergens terecht om even jouw ‘ei’ kwijt te kunnen, want dat schuurt met de verwachtingen. Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor? Is dit écht wat je wil? Dat vraag je je inmiddels dagelijks af.

- Je bent vastberaden om je verder te ontwikkelen in je nieuwe functie en wilt vooral werken aan je leiderschap skills. De “How to lead succesfully”-boeken liggen al een tijdje op je nachtkastje. Maar poeh, in de praktijk is het toch niet zo makkelijk allemaal. Telkens word je weer omvergegooid met je goede bedoelingen. In jouw bedrijf en in jouw team blijkt het écht anders te gaan. Bovendien, je bent nú al zo vermoeid. Wanneer zou je dan nog tijd aan zelfontwikkeling moeten besteden? Eerst even dit project afronden, die klant binnenhalen, zorgen dat je de maanddoelen haalt, de nieuwe medewerker inwerken…de excuuslijst lijkt wel oneindig door te gaan. Hoe word jij dan ooit een echte manager?

Je weet gewoon dat als je er nu niet iets aan gaat doen, dat je je helemaal kapot gaat werken en je baan moet opgeven, of dat je performance zo slecht is, dat je gedwongen uit je functie wordt gezet. Dat gaat jou niet gebeuren. Je wilt er écht alles aan doen om te zorgen dat je slaagt in deze functie.

Wil jij sterker staan in jouw rol als manager en verder groeien in de zelfbewuste leider die je altijd al graag wilde zijn? Neem contact op voor een gratis coaching-sessie van 60 min. Je krijgt meteen een eerste opdracht waarmee je meteen aan de slag kan. Bel 0682006308, mail naar contact@miesvandijk.nl of kijk op www.miesvandijk.nl.

Wat anderen zeggen over hun coachingtraject met mij:

“Michèle is een warme en doortastende persoonlijkheid. Al bij de eerste ontmoeting wist ze de juiste snaar te raken en een spiegel voor te houden. Daardoor heeft ze mij in korte tijd erg geholpen kritischer naar mijzelf te kijken en mij opnieuw geleerd naar mijzelf te luisteren. Ook heeft Michèle mij de push gegeven om voor mijn "waarom" te gaan. Ik heb daardoor mijn zelfvertrouwen hervonden en doorgezet in een uitdaging die veel meer een vertaling is van mijn drijfveren. Haar methode geeft je tools om mee aan de slag te gaan met jezelf. Ik heb erg veel aan haar gehad en kan het iedereen aanraden, het is een investering in jezelf." – Chester, Utrecht.

“Je bent een laagdrempelige coach die mij actief heeft laten nadenken en daarnaast ook de voorwaarden creëerde die ervoor zorgden dat ik in een veilige omgeving ongedwongen aan mijn eigen leerdoel kon werken. De open vragen die je stelde en de confrontatie door middel van feedback heb ik als prettig ervaren. Zonder in te vullen of suggesties te geven dwong je mij ook om tot oplossingen te komen. Nogmaals bedankt voor al je advies en begeleiding in het afgelopen jaar. Dit cadeau staat symbool voor de groei die nog gaat komen, mede dankzij jou!" – Mai, Alkmaar

“Michèle is een echte coach. Ze creëert overzicht, straalt rust en vertrouwen uit. Dat voelde veilig. Ze heeft het pad samen met mij bewandeld en stuurde met zachte, maar confronterende hand bij, door de juiste vragen te stellen, zodat ik de voor mij juiste weg ging volgen. Het traject met Michèle heeft mij opgeleverd dat ik veel beter in staat ben om mijn plek op de voor mij juiste manier in te nemen, waardoor ik ook beter bij mijn gevoel kan komen. Ik kreeg meer inzicht in mijn patronen en daardoor viel de puzzel voor mij steeds meer in elkaar.” - Ineke, Alkmaar

Over mij:

Ik was zelf die startende leidinggevende die snakte naar een houvast om met alle uitdagingen die op mij afkwamen in mijn nieuwe functie om te gaan. Tot dat ik op het punt stond om op de geven. Maar dat was voor mij geen geen optie. Ik nam een coach aan de hand. Mijn constante bewijsdrang werd kleiner, ik vond de rust en het vertrouwen om uiteindelijk steeds beter mijn eigen draai in mijn rol als leidinggevende te vinden. Op die manier kon ik veel zelfverzekerder in mijn rol staan, ook met de ‘tegenwind’ van buitenaf of de interne twijfels die - weliswaar verminderd, maar alsnog af en toe - kwamen opduiken. Het was ineens veel makkelijker om ook de mentale stap van medewerker naar leidinggevende te maken. Ik voelde mij steeds meer mijzelf in mijn rol. Dat had niet alleen effect op mij in mijn rol, maar versterkte ook mijn team. Na een jaar groeide ik al door naar het directieteam.

Kwalificaties: Ik heb een ICM Diploma Professioneel Coach (NOBCO geaccrediteerd en met STIR keurmerk), een Bachelor in International Marketing and Business Studies en een Master (cum laude) in Business Innovation (Imagineering).


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Beoordelingen van klanten

Elise vrijdag 10 juni 2022

4 sterren

“Michele is een invoelende professional en prettig mens om mee te praten. De sessies gaan diep en ze helpt je met zachte hand om gedurende het gesprek tot de kern te komen. Met rake one-liners op het juiste moment laat ze zien dat ze snapt wat het is om moeder en je eigen (werkende) persoon te zijn. ”

commentaar toevoegen - dit is niet ok

Sharon, Rotterdam donderdag 2 juni 2022

4,5 sterren

“"Ik kan me nerveus voelen om vanuit mijn kracht te praten met een deskundige. Door jouw nieuwsgierige en oprechte houding voelde ik me uitgenodigd om me open te stellen en te zijn zoals ik echt ben. Je hebt me geleerd hoe aanstekelijk nieuwsgierigheid is."”

commentaar toevoegen - dit is niet ok

Mai, Alkmaar donderdag 2 juni 2022

4 sterren

“"Je bent een laagdrempelige coach die mij actief heeft laten nadenken en daarnaast ook de voorwaarden creëerde die ervoor zorgden dat ik in een veilige omgeving ongedwongen aan me eigen leerdoel kon werken. De open vragen die je stelde en de confrontatie door middel van feedback heb ik als prettig ervaren. Zonder in te vullen of suggesties te geven dwong je mij ook om tot oplossingen te komen."”

commentaar toevoegen - dit is niet ok

Danitsja, Alkmaar donderdag 2 juni 2022

4,5 sterren

“"Ik vond je een prettige coach. Ik voelde me direct in goede handen en had geen moment het idee dat je oordeelde. Dat is erg prettig. Ik heb vanaf het eerste moment me opengesteld en ongecensureerd kunnen vertellen hoe mijn ervaringen waren en mijn wereld was. Ik denk dat het coach zijn iets is dat je in je hebt."”

commentaar toevoegen - dit is niet ok

Chester, Utrecht maandag 2 mei 2022

4,5 sterren

“"Michèle is een warme en doortastende persoonlijkheid. Al bij de eerste ontmoeting wist ze de juiste snaar te raken en een spiegel voor te houden. Daardoor heeft ze mij in korte tijd erg geholpen kritischer naar mijzelf te kijken en mij opnieuw geleerd naar mijzelf te luisteren. Ook heeft Michèle mij de push gegeven om voor mijn "waarom" te gaan. Ik heb daardoor mijn zelfvertrouwen hervonden en doorgezet in een uitdaging die veel meer een vertaling is van mijn drijfveren. Haar methode geeft je tools om mee aan de slag te gaan met jezelf. Ik heb erg veel aan haar gehad en kan het iedereen aanraden, het is een investering in jezelf."”

commentaar toevoegen - dit is niet ok

Ineke, Alkmaar maandag 2 mei 2022

4,5 sterren

“"Michèle is een echte coach. Ze creëert overzicht, straalt rust en vertrouwen uit. Dat voelde veilig. Ze heeft het pad samen met mij bewandeld en stuurde met zachte, maar confronterende hand bij, door de juiste vragen te stellen, zodat ik de voor mij juiste weg ging volgen. Het traject met Michèle heeft mij opgeleverd dat ik veel beter in staat ben om mijn plek op de voor mij juiste manier in te nemen, waardoor ik ook beter bij mijn gevoel kan komen. Ik kreeg meer inzicht in mijn patronen en daardoor viel de puzzel voor mij steeds meer in elkaar."”

commentaar toevoegen - dit is niet ok

In totaal zijn er 6 beoordeling(en), het gemiddelde cijfer is een 9.

Contact opnemen

Mies van Dijk Coaching uit de rubriek coaching uit Purmerend is gevestigd aan de Laan van Bergama 51 in Alkmaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-82006308.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij Mies van Dijk Coaching zijn o.a. :

Nieuws van Mies van Dijk Coaching in Alkmaar

International Women's Day Auction - 1-on-1 coaching - balancing your new role in motherhood with your career

International Women's Day Auction - 1-on-1 coaching - balancing your new role in motherhood with your career

Help us raise money for the vulnerable Women and Children of Ukraine. For every completed auction Hola BB will match the final bid amount with 100% of proceeds raised going to UNFPA & Save the Children.